Gerookte zout is trending en kan op vele gerechten worden toegepast. Je komt het steeds vaker tegen, luxe dishes die worden afgewerkt met gerookt zout voor die extra flavour.

Gerookte zout kan je makkelijk zelf thuis maken door het koud roken is het recept snel en eenvoudig

Wat heb je nodig:

Dymbox rookgenerator

Grove Zeezout ( grove kristallen)

Zeef (metaal) of aluminiumfolie waar je een laag schaaltje van kan maken.

Plaats 100 gram Zeezout in de zeef of schaaltje, verdeel het zoveel mogelijk over de gehele oppervlakte voor optimale rook opname, gebruik je aluminiumfolie zorg dat de randen iets omhoog gevouwen zijn dat je een laag schaaltje creëert.

Vervolgens vult u de Dymbox rookgenerator met uw ideale houtsoort, of een mix hiervan: Beuk, eik, appel, kers enz. en laat dit een 30 tot 45 min roken. De zoutkristallen nemen de rookaroma op. Het opslaan van het zout kan in een weckpot, glazen afsluitbare pot of plastic bewaarboxen.

Gerookte zout is heerlijk bij een gekookt eitje, over salades, zalmsnippers, stokbrood met ham enz enz.

Related News

Leave Your Comment

Theme Settings