Rookhout Chunks of Snippers?

Wat is verschil tussen rookhout Chunks en rookhout snippers en wanneer gebruikt je chunks? En wanneer snippers? Gelukkig heeft Dymbox een groot assortiment in rookhout snippers en chunks.

Maar niet al het rookhout is hetzelfde. Rookhout van Dymbox.nl zijn van de beste kwaliteit die je kunt vinden. Ze zijn oven gedroogd, waardoor ze vrij zijn van schimmels en micro-organismen. Ze zijn geproduceerd in een ISO22000 omgeving, wat betekent dat ze voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van voedselveiligheid. En ze hebben een vochtgehalte onder de 12%, waardoor ze optimaal roken. Je hoeft het rookhout van Dymbox niet eerst te weken of te behandelen. Je verdeelt gewoon het rookhout over je houtskool of briketten, en je bent klaar om te roken. De intensiteit van de rooksmaak is makkelijk te bepalen door meer of minder rookhout te gebruiken.

Rookhout Chunks

Rookhout chunks zijn grotere stukken hout die langzaam branden en daardoor langdurig rook afgeven. Ze zijn ideaal voor langere rooksessies, zoals bij “Low and Slow” sessies van Pulledpork. Maar ook juist voor grotere stukken vlees zoals gerookt buikspek. Hoe groter het hout hoe meer warmte het afgeeft.

Rookhout Snippers

Rookhout snippers zijn veel kleiner dan chunks en kan men vergelijken met stukjes hout van 6 tot 10mm. Door het kleine formaat branden ze sneller dan chunks. Snippers zijn vooral geschikt voor de wat snellere rooksessies, alles wat korter dan 30 min nodig heeft valt hieronder. Rookhout snipers worden dan ook ingezet voor het roken en garen van vlees en vis die niet al te dik zijn, denk b.v. aan gerookte paling maar ook de traditionele echte Nederlandse rookworsten worden al van oudsher gerookt op een mengsel van beuken en eiken snippers en of krullen waarbij de temperatuur tussen de 40-80 graden Celsius word gehouden. Door het roken blijven vlees en vis langer houdbaar. Maar ook voor het roken van groenten worden snippers ingezet.

Bij Dymbox.nl hebben we verschillende soorten rookhout voor o.a.

De BBQ en Kamadao Chunks

De Rookoven Snippers

De Dymbox koud rookgeneratoren

De Pizzabakkers

De Braai pitmasters