Rookhout

Geef uw gerookte vlees een authentieke, verrukkelijke smaak met Chunks BBQ-hout van hoge kwaliteit!

Als het gaat om het roken en grillen van vlees, is het gebruik van echt hout de beste manier om de smaak te verbeteren. Als je op zoek bent naar een upgrade van gewone, oude houtskool, dan zijn BBQ-houtbrokken ongeveer even groot en werken ze op dezelfde manier. Voeg de brokken toe aan de kolen net voordat je begint met het koken van je vlees, en de smaakvolle rook die ze produceren zal het verschil maken in geur en smaak.

In tegenstelling tot houtsnippers branden BBQ-chunks langer door hun grotere formaat, waardoor ze ideaal zijn voor grotere stukken vlees. Wij van Dymbox  bieden verschillende houtsoorten aan om alle smaken die je zoekt naar voren te brengen. Probeer onze BBQ Chunks voor een rokerige, pittige varkensschouder, of pak onze appelhoutbrokken om milde, fruitige tonen in uw zalm te creëren. Wil je experimenteren met verschillende recepten? Onze eikenhouten brokken passen perfect bij groenten en bijna alle soorten vlees, van rund tot lam.

Hoge kwaliteit BBQ-Chunks

Rookhout kopen? Bekijk ons assortiment met verschillende soorten en maten voor verschillende doeleinden. Het gebruik van rookhout beïnvloedt de uiteindelijke kleur en smaak van het gerookt voedsel.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor chunks of snippers in verschillende formaten. De beste manier om het verschil te proeven is eenvoudig – experimenteer een beetje en probeer verschillende houtsoorten. U kunt ook verschillende houtsoorten mengen om uw eigen unieke, gepersonaliseerde smaken te creëren.

Bent u opzoek naar een bepaald speciaal type hout informeer dan via info@dymbox.nl

 

 

Eik – Medium, Aards

Eik is een populaire keuze voor rookhout. Eik is minder intens dan Hickory, maar geeft je toch een geweldig rookprofiel. Het is geweldig voor vrijwel alles, afhankelijk van hoeveel rook je wilt.

Geweldig voor: Varkensvlees, Rundvlees, Gevogelte

 

Appel – Mild, Zoet & Fruitig

Appel heeft een mild, zoet en fruitig profiel. Kan op vrijwel alles worden gebruikt, maar het is een mildere rooksmaak, dus het is beter voor varkensvlees, gevogelte en vis.

Geweldig voor: varkensvlees, gevogelte, vis

 

Kers – Mild, Zoet & Fruitig

Kers is een mild tot gemiddeld rookniveau dat zoet en licht fruitig is. Het is goed bij varkensvlees, lamsvlees, rundvlees en donker gevogelte zoals eend en ander wild vlees.

Geweldig voor: varkensvlees, gevogelte, rundvlees, lam, eend

 

Abrikoos – Mild, Zoet & Fruitig

Abrikoos lijkt qua smaak op veel andere fruitbomen en geeft een milde, zoetere smaak met overeenkomsten met Hickory, maar minder intens. Ruikt heerlijk bij het koken en werkt goed bij gevogelte en varkensvlees.

Geweldig voor: gevogelte, varkensvlees

 

 

Theme Settings